Thales Filosofisk litteratur
Till varukorgen
 
Startsida
 
Om Thales
 
Böcker
 
tidskrifter
 
Tema
 
Avtalsvillkor
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bild av bokomslaget)
Singer, Peter
Praktisk etik - Andra upplagan
Översättning: Jonas Josefsson
 
2:a uppl, 2:a tryckningen | Inbunden | 333 sidor | Tryckår: 2002 
ISBN: 978-91-7235-020-5
ISBN10: 91-7235-020-2
Pris: 185 Kr.
Lagerstatus: Tillfälligt slut
 
Peter Singers utomordentligt klara och innehållsrika bok Praktisk etik har blivit den klassiska introduktionen till tilllämpad etik sedan den första utgivningen 1979 och har översatts till många språk.
I centrum står tillämpandet av etiken på svåra och kontroversiella frågor: jämlikhet kontra diskriminering; abort, dödshjälp och embryoforskning; djurens moraliska status; politiskt våld och civilt motstånd; ulandsbistånd och plikten att hjälpa andra; ansvaret för miljön; behandlingen av flyktingar.
Singer klarlägger de relevanta argumenten överskådligt och lättfattligt, med starkt engagemang men ofärgat av ideologiska bindningar. Han frilägger de djupa filosofiska rötterna till dagens kontroverser, där den yttersta nöd parad med blixtsnabb teknisk utveckling ställer moralens frågor på sin spets.
I den andra upplagan har Singer sett över och reviderat alla tidigare kapitel, lagt till två nya samt uppdaterat bokens fylliga läshänvisningar. I ett särskilt tillägg – Om att bli tystad i Tyskland – diskuterar Singer de våldsamma reaktioner boken väckt i Tyskland, Österrike och Schweiz där den kommit att utgöra ett testfall för yttrandefrihetens gränser.

Professor Peter Singer, Princeton University, ledde under lång tid Centrum för bioetik vid Monash University, Melbourne.
 

Synpunkter på innehållet på webbplatsen: info@bokforlagetthales.se
Synpunkter på hur webbplatsen fungerar: thales@collegit.se

Om cookies och integritet