Thales Filosofisk litteratur
Till varukorgen
 
Startsida
 
Om Thales
 
Böcker
 
tidskrifter
 
Tema
 
Avtalsvillkor
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bild av bokomslaget)
Hacking, Ian
Social konstruktion av vad?
Översättning: Bengt Hansson
 
Första upplagan, andra tryckningen | Mjukband | 271 sidor | Tryckår: 2005 
ISBN: 978-91-7235-054-0
ISBN10: 91-7235-054-7
Pris: 175 Kr.
Lagerstatus: Tillfälligt slut
 
Social konstruktion eller oberoende verklighet? Frågan har dominerat den metodologiska debatten, framförallt inom samhällsvetenskaperna, under de senaste decennierna. Men vad är social konstruktion och exakt vad är det som tänks vara socialt konstruerat? Ian Hacking benar upp de teroretiska problemen utifrån intressanta och konkreta exempel, och ger samtidigt en historisk bakgrund till debatten om sociala konstruktioner. Skarpsinnigt och engagerande diskuterar han frågor om hur verklighet och klassifikation samspelar, till exempel i synen på övergrepp mot barn, på manligt och kvinnligt, och på olika former av "galenskap".

Ian Hacking föddes 1936 i Vancouver, British Columbia, Kanada. Han är professor i filosofi vid Torontos universitet, knuten till Institute for the History and Philosophy of Science and Technology, och även professor vid Collège de France. Ian Hacking är författare till en rad uppmärksammade böcker, av vilka flera kommit att bli klassiker inom sina områden.

"Ian Hacking är den mest intellektuellt nyfikne och uppslagsrike av nu verksamma vetenskapsfilosofer. Hackings bok utgör ett beundransvärt exempel på både hänsynslösa avslöjanden och ett tankedigert och självständigt filosoferande – en ovanlig kombination av sunt förnuft och teknisk briljans."
RICHARD RORTY, The Atlantic Monthly
 

Synpunkter på innehållet på webbplatsen: info@bokforlagetthales.se
Synpunkter på hur webbplatsen fungerar: thales@collegit.se

Om cookies och integritet